Verwarmen én koelen met een lucht-lucht warmtepomp
Een lucht-lucht warmtepomp draagt bij tot uw wooncomfort. De nieuwe generatie warmtepompen zijn intelligent, spaarzaam en passen perfect in uw interieur. Ze zorgen voor zowel warmte als koelte en zuiveren de lucht die u inademt.
Tegenwoordig werken de betere systemen op basis van DC Inverters. Dit resulteert in een reductie van energieverbruik van minimum 40%. Op deze manier is een lucht-lucht warmtepomp de meest voordelige manier om uw woning, kantoor, praktijk, restaurant, etc. te verwarmen en koelen.

Verwarmen met een lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp is de ideale oplossing wanneer u op een zuinige manier wil verwarmen via vloerverwarming. Ook kan dit type warmtepomp aangesloten worden op bestaande verwarmingsinstallaties op water. De warmtepomp vervangt de gas- of oliebrander en de bestaande radiatoren kunnen behouden blijven.

Zuinigheid
Een degelijke warmtepomp geeft u 4,5 Kw warmte voor 1Kw aan verbruikte electriciteit (COP 4,5). Traditionele verwarming (op gas, stookolie en electriciteit) leveren slechts de helft aan Kw warmte in vergelijking met een warmtepomp.

 Klik op de afbeelding om te vergroten. Bron: Hitachi

Installatie
Een systeem met warmtepompen past perfect in uw interieur: van vloerverwarming en vloerelementen tot ingebouwde plafond-units, een oplossing met warmtepomp kan altijd op maat gemaakt en geïnstalleerd worden.